2009. augusztus 3., hétfő

Főzelék Kertészné módra

Gondolkoztam, hogy egyáltalán írjak-e róla, de hát az én konyhámban készült, finom is lett, így hát íme. Az úgy kezdődött, hogy kinyitottam a fagyasztót és még találtam benne egy bő fél zacskó Kertészné zöldség keveréket. Mi bajunk lehet alapon készítettem belőle egy főzeléket. Számomra kicsit a menzai finomfőzelékre hasonlít, de azért annál sokkal finomabb lett.

Főzelék Kertészné módra

Hozzávalók: 30 dkg Kertészné zöldségkeverék, só, bors, 1 ek keményító, 1 ek tejföl

A zöldségeket sós, borsos vízben puhára főzzük, majd a keményítővel elkevert tejföllel behabarjuk. A tegnapról maradt sajtos bundás pulykamellel ettük.

2 megjegyzés:

  1. Ezt én is szeretem! Szoktam is főzni, amolyan finomfőzelék jellegű-bár gyerekként nem kedveltem, de most határozottan!

    VálaszTörlés
  2. Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy az ember ízlése igenis változik, formálódik időről időre. Nekem is vannak olyan dolgok, amiket gyerekként nem szerettem, most meg határozottan igen, s meglepő módon olyanok is, amiket gyerekként nagyon s mostanában egyáltalán nem:) De hát a változás nem rossz, amúgy meg úgyis elkerülhetetlen:) (húúúúú, de bölcs vagyok:P:P:P)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly