2009. augusztus 1., szombat

Sonkás kifli

A középiskolai szerenádozáskor ettem egy fajta sonkás kiflit az egyik tanárnál. Már akkor elkértem a receptet, de kb. egy évvel ezelőtt kaptam csak meg. Most mégsem azt sütöttem meg, hanem lényegében egy sonkás sörkiflit. Finom lett, de nem az igazi…valahogy a töltelékkel volt gondom, azt hiszem legközelebb nem használom a késes robotgépet, legalábbis nem minden hozzávaló tekintetében.

Sonkás kifli

Tészta: 25 dkg liszt, 1,75 dl tej, só, fél dl olaj, dél csomag szárított élesztő → Ezekből tésztát gyúrunk, duplájára kelesztjük. Kisodorjuk és 8 darabra vágjuk az alábbi töltelékkel megtöltjük. Sütés előtt felvert tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Sonkakrém: 10 dkg házi sonka, 10 dkg margarin, 2 db medvesajt, 1 kis fej lilahagyma, 1 fokhagyma → a késes robotgéppel krémesre összedolgozva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly