2009. augusztus 16., vasárnap

Hideg almakrémleves

Mint említettem nagyon tetszett az étteremben a hideg almaleves, ezért mára meg is próbáltam reprodukálni és elsőre siker. Tökéletesen ugyanaz, mint amit ott kaptunk. Nagyon finom. Jól behűtve bárkinek szívesen ajánlom, én langyosan is megpróbáltam, úgy is nagyon jó.


Hideg almaleves

Hozzávalók: 2 nagy alma, só, cukor, fahéj, szegfűszeg, citromlé, kb. fél dl tejszín, 1 zöldalma, kevés menta

Elkészítés: Az almát megtisztítjuk és kockára vágva feltesszük főni. A vízbe fűszertasakba (teatojásba) beletesszük a fűszereket is. Ízesítjük és addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ekkor az almát egy kevés lével és a tejszínnel pürésítjük. A főzővízzel megfelelő sűrűségűre hígítjuk (nálam egy viszonylag híg krémleves lett, mert ilyesmi volt az étteremben is) és még egyszer átforraljuk. Ezután jól lehűtjük. Tálaláskor apróra vágott zöldalmát szórunk bele és mentalevéllel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly