2009. augusztus 2., vasárnap

Sajtos bundás pulykamell

Az ötletet Andi adta. Itt-ott rajta hagytam az ujjlenyomatomat:) Nem ebéd, csak korai vacsora lett belőle, de nagyon laktató, bőven négyszemélyes lett az alábbi adag, azzal a kikötéssel, hogy mi nem vagyunk igazán nagy evők.

Sajtos bundás pulykamell

A bundázott hozzávalói: kb. 40 dk pulykamell, 2 ek. keményítő, 4 ek. liszt, 1 tojás, egy teáskanál sütőpor, só, bors, kb. 1 dl tej, 2 maréknyi reszelt sajt, olaj a sütéshez

A húst hosszú csíkokra vágjuk, majd sózzuk és enyhén kikloffoljuk. A bundához a sajt kivételével a hozzávalókból csomómentes masszát készítünk, majd hozzáadjuk a sajtot is. Forró olajban sütjük ki a masszában megmártogatott csíkokat. Ezután lecsepegetetjük és sült krumplival, joghurtos öntettel (1ek tejföl, 1 kis pohár joghurt, és ízlés szerint fűszerek, nálam: fokhagyma, só és bors most éppen) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly