2009. augusztus 8., szombat

Barackos clafoutis

Már nagyon régóta nézegettem, hogy nekem is kellene csinálni. Hát most jött el az ideje. Nem lett tökéletes…na nem az ízével volt a gond, mert az nagyon jó lett, hanem a formájával. Én ügyes a kis tortaformába öntöttem bele…gyanús kellett volna már legyen, hogy általában tepsit kell tegyek alá, mert kiszivárog minden. Nos ez nem csak szivárgott, hanem folyott és a tészta fele a tepsiben sült meg…sebaj onnan is megeszegettük. Ami meg a formában maradt, abból próbáltam legalább egy fotózható szeletet alkotni, ennyire sikerült. Lesz ismétlés, csak már ügyesebben simán tepsiben.

Barackos clafoutis

Hozzávalók: 2 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, fél kávéskanál sütőpor, pici só, 1,5 dl tej, 4 nagyobb sárgabarack, fahéjas cukor

A tojásokat a cukorral géppel alaposan felverjük (jó habos legyen), majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Kikent formába öntjük és tetejére kimagozott fahéjas cukorban megforgatott sárgabarackdarabokat szórunk. Előmelegített sütőben 200 fokon 35 perc alatt megsütjük.

Nálam a fenti tészta mennyiség elég nagy volt, így a barackok teljesen belesüllyedtek. Mamihaminál akitől a fenti recept is van és aki a végső lökést megadta, nem süllyedtek el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly