2009. augusztus 7., péntek

Krumplis pogácsa

Pénteken korábban végünk a munkában, ezért általában nem szoktunk ebédelni. Viszont így korai vacsora kell, ami laktató is. Ma egy kis adag krumplis pogácsát dobtam össze. A hét amúgy a gyors finomságokról volt híres, mert szinte minden este volt elintéznivalónk még munka után. Azért nem éheztünk, de erről majd később.

Krumplis pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 kis krumpli, só, fél zacskó szárított élesztő, csipet cukor, 10 dkg margarin, 1 tojás +a kenéshez tojás és sajt a díszítéshez

A krumplit megtisztítjuk és puhára főzzük. Ezután összetörjük és megvárjuk, amíg kihűl. Ezután a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ezután lisztezett deszkára tesszük és kisodorjuk, meghajtogatjuk. Ezt háromszor ismételjük. Majd kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre tesszük, felvert tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül. Nem lesznek nagyon magas pogácsák, viszont annál finomabbak.



2 megjegyzés:

  1. Finom ez a pogácsa!!!!Most jól jönne:)
    Ebben a melegben nincs hozzá erőm, majd ősszel...Ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm:) Amúgy is klímázni kell a lakásunkban, elég meleg (szerencsére télen is), így már szinte mindegy a sütő:)

    VálaszTörlés

Printfriendly