2009. augusztus 26., szerda

Nora Roberts: Gallagher trilógia (The Irish trilogy)

A sorozat három regényből és egy rövidebb – nyomtatásban ki nem adott - novellából áll. Ízelítőül:


Napgyémántok
„Jude F. Murray, a fiatal amerikai pszichológusnő és egyetemi oktató boldogtalan, unalmas chicagói életét hátrahagyva fél évre az írországi Ardmore-ba költözik, nagyanyja egykori házába. Magával ragadja a varázslatos ír táj, a bűbájos falu romantikája. Lassan megtalálja helyét...”


A hold könnyei
„Ábrándozás, zene, békés, magának való élet - ez az, ami neki kell, gondolja Shawn, a második fiú a Gallagher testvérek közül. Minden bizonnyal elégedetten éldegélne még így jó ideig szeretett kis ír tengerparti falucskájában, dalokat írva otthon magának, és finom ételeket főzve a messze környéken híres Galagher-kocsmában a vendégeknek. Az élet azonban közbeszól Mary Brenna O'Toole, a gyermekkori pajtás, a fiúsan határozott, ezermester lány személyében, aki már régóta nemcsak a barátot, hanem a vonzó, szép férfit is látja Shawnban. A maga nyers módján tudtára is adja ezt, és ezzel máris oda a fiú nyugodt, zavartalan merengése a zongoránál.”


A tenger szíve
„A tündérkirály Carrick és szépséges földi szerelme, Lady Gwen arra várnak, hogy harmadszor is egymásra találjon két halandó ember szíve, feltétel nélküli elfogadással szeressék egymást egy életen át, különben a tündér és szerelme nem lehetnek egymáséi. Az elbûvölő szépségû és nagyvilági élet után áhítozó Darcy, a harmadik Gallagher testvér is vár. Két bátyja már révbe ért, megtalálták párjukat és a boldogságot. Darcy álmai beteljesülését szeretné: pénzt, csillogást, kényeztetést - és mindezt természetesen egy hozzá illő és gáláns férfitól. Trevor Magee, a sikeres amerikai vállalkozó nem tudja pontosan, mit keres, milyen belső késztetésnek engedve akarja felépíteni zenés színházát éppen Ardmore-ban, ahol ősei nyugszanak...”

A novella pedig tulajdonképpen az utószó a fenti regényekhez: Karácsony Ardmore-ban, nyomtatásban nem jelent meg. (Angolul elérhető az írónő saját honlapján itt )

A magam részéről nagyon szerettem olvasni a romantikus regényeket. Teljes mértékben limonádé mindegyik könyv. Persze az írónőtől megszokott csodás tájleírásokkal, aminek olvastán az ember égető vágyat érez, hogy elutazzon Írországba. A könyvek természetesen külön is megállják a helyüket, de együtt olvasva rajzolódik ki a teljes háttér történet és elevenedik meg teljességgel a varázslat. Kedvelem, ahogy egy 21. századi ember számára is elfogadhatóan csempészi bele a varázslatot a könyveibe. Könnyed (nyári) olvasnivalónak szívesen ajánlom, természetesen főleg hölgyeknek:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly