2009. február 6., péntek

A kudarc neve: Melanzane alla Parmigiana, vagy olyasmi

Zsúrkenyérnél tetszett meg, most jutottam oda, hogy kipróbáljam. Hát nem aratott osztatlan sikert és akkor finoman fogalmaztam. Persze nem lehet minden nekünk tetsző, de azért rosszul esett…gondolom minden háziasszonynak rosszul esik, ha nem ízlik amit főzött. KáeM mellett szóljon, hogy ő megette volna, én mondtam, hogy hagyjuk, mert ez nem nekünk való. Alapvetően nem vetettem el a dolgot, mert tudom, hogy mi volt a gond: a bazsalikom, egyszerűen nekünk nem jön be az íze. Így a kömény mellé van egy második fűszer is, aminek nincs helye a fűszerpolcomon. Van ilyen. A bizonyosságot az adta meg, hogy a korábban készített Olaszos paradicsom leves sem tetszett, amiben szintén volt bazsalikom.

Azért leírom, hogy hogyan készült, mert aki szereti a bazsalikomot annak tetszhet.




Háromsajtos padlizsán
Két padlizsánt megtisztítottam és lesóztam. Amíg pihegett a sóban, addig egy kis olívaolajon megpároltam két apróra vágott fokhagymát, majd hozzá adtam az apróra vágott Mutti hámozott paradicsomkonzervet (a levét is). Borsoztam, sóztam, adtam hozzá aprított zellerlevelet és szárított bazsalikomot, és krémesre főztem. Ezután egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd az aljára fektettem egy réteg padlizsánt, rákentem a paradicsomos mártás felét, beborítottam mozarella szeletekkel, ismét padlizsán következett, arra a mártás másik fele. Rá pedig parmezánt és reszelt trappistát szórtam. Kb. 30 percet sült a 200 fokos sütőben.
És még fotógén sem lett:(

4 megjegyzés:

  1. Draga Vica! Es a friss bazsalikom sem tetszik? Ugy sajnalnam, ez a melanzana parmiagana annyira jofele etel... Es a sok eneriga amit belefeccoltel!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzska! Egyszer ettem frisset, nem volt ennyire zavaró az íze, de nem igazán tetszett:( Az illatát a frissnek sem szeretem egyébként. Azért ki fogom próbálni ám bazsalikom nélkül.

    VálaszTörlés
  3. mert rosszul csináltad :) a padlizsánt tojásba-lisztbe forgatva előre meg kell sütni, úgy nagyon jó tud lenni, és a bazsalikomot akár ki is lehet hagyni belőle, bár azzal az igazi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek ez -kinek az, kinek így - kinek úgy. A fentiek szerint nem jött be, de ettől ez még egy verzió volt, ahogy ezt le is írtam. De köszönöm a tippet.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly