Miután Mirellnél elolvastam, hogy ő bizony mogyoróvaj függő, kitaláltam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom, hátha én is. Érdekes dolog ez a felismerés, mert nem sokkal utána rögtön szembe is jött velem egy angol nyelvű oldalon (sajnos nem mentettem el, hogy pontosan mi volt az), hogy hogyan is kell házilag mogyoróvajat készíteni. Mivel az általam a közelmúltban meglátogatott üzletekben nem esett a kosaramba a kész termék. Hát magam dobtam bele egy csomag mogyorót, aztán neki láttam.
Mogyoróvaj
Egy 10 dkg-os pörkölt sótlan földimogyorót, diódarálón ledaráltam. Majd a mixer táljába küldtem, adtam hozzá kb. 2 dkg vajat és egy nagyobb csipet sót. Homogén péppé dolgoztam össze.
Nem tudom milyen a bolti, de ez…tényleg függőséget okoz, jaj mi lesz velem.
Egyébként utólag találtam magyar leírást is, ami nagyon hasonló az általam fentebb vázoltakhoz.
A recept a 464. Mogyoróvajas szendvics résznél található.
Nagyon szépen. Köszönöm. Lehet, hogy a hétvégén lesz annyi időm, hogy legyártsam. ;)
VálaszTörlésIgazán nincs mit. Meglepően gyorsan kész van:)
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésAmennyiben meleg mogyoróból csinálod, akkor nem kell hozzáadni annyi zsiradékot, vagy nem is kell ha annyira zsíros a mogyoró-vajjal még nem próbáltam-de én nagyon nagy rajongója vagyok a produktumnak.-Én így készítem :http://melindagl.blogspot.com/search/label/Magok
Köszi MGL! Ki fogom próbálni úgy is.:)
VálaszTörlés