2009. február 1., vasárnap

Ír krémlikőrös csokis kuglóf

Mert édesség az kell és mert a csoki mikulásokat is fel kell használni, most az egyiket sikerült.


Ír krémlikőrös csokis kuglóf
Hozzávalók (egy viszonylag kicsi formához): 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, fél dl olaj, fél dl krémlikőr, 2 tojás, 1 közepes csoki mikulás összetörve.
A hozzávalókat gépi habverővel alaposan kikeverjük. Majd zsírozott lisztezett formába öntjük. És 150 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 70 percig sütjük.
Ha akartam volna, biztos nem sikerül, hogy minden csoki az aljára merüljön, de így sikerült. Viszont nagyon finom lett ahogy karamellizálódott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly