2009. február 11., szerda

Pizzás csiga

Sokan, még annál is többen megénekelték előttem. Már régóta akartam én is készíteni, de nem akármilyen receptből. Malac partys receptet kellett előkeríteni, mostanra sikerült.

A tészta isteni lett, a szószba kicsit több sót is tehettem volna, de azért elfogyott:)


Pizzás csiga LG anyukája módra
30dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 kávéskanál só, 4 evőkanál olaj, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukorA tejet meglangyosítjuk hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Ezután jól kidagasztjuk a tésztát, majd duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk pizzakrémmel megkenjük. Feltekerjük, felvagdossuk. Zsírozott tepsire fektetjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, 200 fokon légkeveréssel addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Pizzakrém alá Vica
Két kis sűrített paradicsomot kikeverek sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, bőséges mennyiségű oreganoval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly