2009. február 21., szombat

Kirsch torta Anyósom szülinapjára

Ma Anyósom hétfői születésnapját ünnepeltük meg kicsit előre hozva. Én a tortával készültem, ő pedig a képen láthatóakkal, továbbá a velős csontból a velő pirítóssal (csak KáeM és nővére szeretik) és egy hússalátával. A képekre kattintva elérhetőek a receptek.

Kirsch torta
Hozzávalók egy 17 cmes tortához: 3 tojásból kakaós piskóta (négyből is lehetett volna, de féltem, hogy sok lesz), 2 dl hulala tejszín egy habfixálóval és vaníliás cukorral felverve, 1 üveg meggybefőtt, a leve egy fél csomag vaníliás pudinggal sűrűre főzve. A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a meggyes krémmel (a levéből főzött krémbe belekeverjük a meggyet is, de teszünk félre díszítésnek), majd rátesszük a tetejét és a külsejét bevonjuk a tejszínnel. A félretett meggyel díszítjük. Mint tegnap említettem nekem sok lett a fent leírt krém a kicsi tortába.

Azért sorrendben szöveggel is, az alábbi képek: Avokadókrém – Marhahúsleves – Vadas – Kolbásszal töltött csirke vele sült krumplival alá Ica







És még néhány kép : 1. Az udvaron lévő almafáról, sajnos éppen nem volt éhes madárka 2. Kiástuk a hó alól (kb. 20 centi hó volt, alig látszott ki szegényke) 3. Anya fia hócsata


KáeM nagymamájánál pedig még ettünk sütit (diós kifli és sajtos rúd) és kaptunk egy csomó finomságot is (fagyasztott málna és fejtett bab, savanyú káposzta, tojás, paradicsomlé és lasagne lap…természetesen minden házi és saját készítés/eltevés). Nem csak ez utóbbiak miatt, de ma nagyon kellemes napunk volt. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly