2009. február 26., csütörtök

Gyros batyu

Reggel mikor elindultunk dolgozni, még annyi volt csak adott a mai vacsorából, hogy csirkemellből lesz. Na de mi legyen az. Estére az alábbi receptet találtam ki.




Gyros batyu


Hozzávalók: 1 fél csirkemell, gyros fűszer, olíva olaj, 1 lilahagyma, 1 paradicsom, 3 szelet mozzarella sajt, 30 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 kk só, 4 ek olaj, 1 ek cukor, 1 kis pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, zúzott fokhagyma, 1 uborka



A csirkemellet a gyros fűszerrel kikevert olajba teszem. A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, majd felfuttatom benne az élesztőt. Hozzáadom a liszthez a sót és az olajat, majd a felfuttatott élesztővel kidagasztom. Duplájára kelesztem. Amíg kel a tészta, addig feldarabolom a hagymát, paradicsomot, sajtot. Elkészítem a fokhagymás kencét (joghurt és a tejföl kikeverve kevés sóval és zúzott fokhagymával). Legyalulom az uborkát és lesózom. Kisütőm a húst. A megkelt tésztát nyolc cipóra osztom. Majd köröket nyújtok minden cipóból. Egyik felét megkenem a fokhagymás kencével, adagolok rá húst, hagymát, paradicsomot, sajtot, majd ügyesen összetekerem. A tepsit azzal az olajjal kenem ki, amiben a hús sült, erre fektetem a batyukat. Tetejüket felvert tojással kenem meg. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirulásig sütöm. Amíg sül a maradék fokhagymás kencébe belekeverem a kicsavart uborkát, adok hozzá kaprot és alaposan összekeverem. Nyolc szép nagy batyu lett a fenti adagból. Kettővel és a tzatzikivel nagyon jól laktunk.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Most talaltam ra a blogotokra, es nagyon tettszik. Hiaba na, mara akkora a gasztroblog szcena, hogy elvesznek az egyedi gyongyszemek.

    Megyek es bepakolom az rss readerembe a ti feedeteket is a tobbi 64 gasztro feed melle.

    Aztan ha idom lesz visszaolvasok mindent az elejetol:) Azert ha egyszer igazan kiakarjatok elvezni a marhaporkolt izet, akkor ne hagyman paroljatok, hanem piritsatok, porkoljetek:) Egesz mas lesz, de nem kotekedni jottem hanem dicserni. Jo olvasni benneteket:)

    Maradok tisztelettel,

    Horasz

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igazán köszönjük. Én már régóra olvaslak:) A marhapörköltet ki fogom próbálni. Nem vettem kötekedésnek. Vica

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly