2010. december 10., péntek

Kakaós-diós nápolyi

Szerencsére idén sem maradt el a mikulás a csapatomnál. Idén viszont nem csak én készültem süteményekkel. Nem is tudnám felsorolni, hogy mi minden készült. Amit én adtam a bulihoz: Kakaós-diós nápolyi, Karácsonyi (cukorstop) linzer (jön majd a recept), illetve egy adag sajtos csiga.



Kakaós-diós nápolyi
Hozzávalók:
1 csomag Fine Food ostya (130 g) (CH 90,7g)
25 dkg darált háztartási keksz (CH 183g)
15 dkg darált dió (CH 17,6g)
25 dkg margarin (CH 1g)
2 ek kakaópor (CH 4,2g)
2 dl tej (CH 9,2g)
15 dkg kristály cukor (CH 150g)
A kekszet és a diót egy tálba tesszük. A többi hozzávalót – az ostya kivételével - összeolvasztjuk és pár pillanatig forraljuk is, majd a keksszel és a dióval összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük vele az ostyalapokat. Letakarjuk és súllyal lenyomatjuk és egy éjszakát pihenni hagyjuk.

Én kétszer négy laposra csináltam, nem egyszer 8asnak. Nem ropogós fajta verzió lesz, hanem finom puha...legalábbis nekem nagyon tetszett. S mivel elég jól fogyott gondolom másnak is. Összesen (CH 455,7g) 72 kis szelet lett belőle, így egy szelet 6,3g szénhidrátot tartalmaz.


A roskadozó asztalról néhány kép, illetve az esti Árpád hídról egy:)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly