2010. december 26., vasárnap

Sajtos pogácsa

Már a hús gondolatától is írtozni szoktunk karácsony második napjának estéjére. Most sem volt ez másként, így hát készült egy omlós finom pogácsa. Ebből sem tudtunk nagy mennyiséget elpusztítani, ketten még a felét sem, de azért nagyon jól esett. Ami pedig maradt, az más nap reggel is teljesen szerethetően finom volt.


Sajtos pogácsa 
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
1 dkg élesztő (CH 0,0g)
10 dkg vaj (CH 0,5g)
10 dkg reszelt sajt (CH 1,6g)
1 dl tejföl (CH 4,3g)
1 tojás (CH 0,6g)
só (CH 0,0g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)

Az élesztőt az előzetesen meglangyosított tejben felfuttatjuk (akik nem számolgatnak cukrot, azok egy csipet cukrot is adhatnak hozzá). Majd a többi hozzávalóval (a tojásból 1/3-nyi mennyiséget meghagyunk a végére kenni!) összedagasztjuk. Lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd letakarba duplájára kelesztjük. Ekkor ujjnyi vastagra sodorjuk. Tetjét bevagdossuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tetejét tojással lekenjük és 200 fokos légkeveréses sütőben pirulásig sütjük.

Összesen 25 db pogácsa lett belőle, így egy darab hozzávetőlegesen – mert hát nem mértem le mindegyiket pontosan 8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly