2010. december 30., csütörtök

Tóalmási tüzes tészta


Valami egyszerű tésztára vágytam, amibe azért kellett valami húsféle, hogy KáeM is érezze, hogy ettünk valamit:) Nagyon gyorsan készen lett és igazán finom volt, bár az alábbi arányokkal kicsit túl tüzes, legközelebb jelentősen kevesebb csípős kolbásszal és több simával fogom készíteni.



Tóalmási tüzes tészta
Hozzávalók:
3 dkg Tóalmási tüzes kolbász (CH 0,1g)
3 dkg Tóalmási paraszt kolbász (CH 0,1g)
15 dkg tejföl (CH 4,4g)
2 db medve sajt (kisebbik fajta) (CH 2,8g)
12 dkg széles metélt (CH 88,8g)
5 dkg reszelt füstölt sajt (CH 1,0g)

A tésztát sós vízbe tesszük főni. Amíg megfő pont el is készül a mártás: a negyed szeletekre vágott kolbászokat teflon serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a medve sajtot és a tejfölt és összefőzzük. Ezután beleforgatjuk a leszűrt tésztát, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

A fenti mennyiség kettőnknek éppen elég volt ebédre, sőt, annyival több is, hogy a kolbász többségét nem is ettük meg....persze ez köszönhető volt az erősen tüzes jellegnek is. Egy adag így 48,6 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly