Nos ez messze nem sikerült annyira profin, mint a marcipános. De hát elsőre nem lett annyira rossz. Kicsit lágy lett a zselé réteg, ezért nehéz volt kiszedni a formából. A második adagnál, már fagyasztóba tettem a bonbonokat, úgy simán ki lehetett szedni:)
Narancsos zselés bonbon
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (Szercsen) (CH 51,1g)
4 narancs kifacsart leve átszűrve (2,5 dl) (CH 27,3g)
5g zselatin (CH 0,0 g)
A csoki gőz felett megolvasztottam, majd ecsettel kikentem a szilikonos bonbon formát, meg egy tofiffee dobozát. Ment a hűtőbe. Elkészítettem a narancs zselét, majd hagytam kihűlni, ekkor beleadagoltam a kis formákba és ismét mentek a hűtőbe. Mikor megdermedtek, akkor lezártam őket csokival és ismét a hűtőbe tettem (a tofiffee formát, már rutinosan a fagyasztóba), majd mikor megdermedt a csoki, kinyomtam a formából és már csomagoltam is az ajándék dobozokba.
Az egyik széttörtet azért megkóstoltam...ízre jó lett, bár én tejcsokival jobban szeretném. Összesen 30 db bonbonom lett, így egy kb. 2,4 g szénhidrátot tartalmaz. Mivel kb fél dl narancs zselé kimaradt, így ennyivel kevesebbel számoltam.
Én is valami narancsoson gondolkodom. Azt hiszem van még narancsdzsemem, héjas, azt rakok bele rá marcipánt és úgy zárom le. Formákat már kikentem, délután bonbonozok.
VálaszTörlésCsodás
VálaszTörlés