2010. december 26., vasárnap

Fehércsokis panna cotta


Krémes, habos desszertet szerettem volna, nagyon jól sikerült:)



Fehércsokis panna cotta 
Hozzávalók:
4 dl tejszín (CH 12,0g)
2 dl tej (CH 10,6g)
1 ek méz (2 dkg – CH 16,2g)
1 tk vanília kivonat (CH 0,0g)
1 ek zselatin (1 kis tasak DrOetker) (CH 0,0g)
10 dkg fehér csokoládé (Milka – CH 63,0g)

A zselatint elkeverjük a tejjel és 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alacsony fokozaton addig melegítjük, amíg a csokoládé elolvad és teljesen homogén nem lesz a krém. Ekkor kicsit hűlni hagyjuk, majd kiöblített tálkákba töltjük és dermedésig hűtőben tartjuk. Ezután a tálkát langyos vízbe mártjuk, majd kifordítjuk a tartalmát. Némi friss gyümölccsel (nálam most egy-egy szem magnélküli szőlő), vagy gyümölcsmártással – akár lekvárból főzött- díszítve tálaljuk.

Hat kis pohárkányi lett a fenti adagból (CH 101,8g), így egy adag 17 g szénhidrátot tartalmaz, ami tökéletesen jó egy 20g-os uzsonnának:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly