2010. december 21., kedd

Karfiolfasírt


Az ünnepek előtt – és persze után – mindig gondban vagyok, hogy olyasmit kéne enni, ami nagyon távol áll minden ünnepiségtől, mert hát lesz/volt hús és különleges falatok bőven. KáeM vidékre kellett menjen tárgyalni – éljen a szabadság:P Így csak magamnak készítettem az alábbi finomságot....bár a mennyiségén ez nem látszott.



Karfiolfasírt 
Hozzávalók:
30 dkg karfiol (CH 11,7g)
1 tojás (CH 0,6g)
10 dkg liszt (CH 76,3g)
1 gerezd fokhagyma (CH 1,3g)
őrölt szerecsendió (CH 0,0g)
őrölt bors (Ch 0,0g)
5 dkg zsemlemorzsa (CH 36,7g)
olaj a sütéshez

A karfiol sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután villáva összetörjük. Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket és apránként adagolva a lisztet (lehet, hogy kevesebb is elég, ha kevésbé vizes a karfiol). Ezután nedves kézzel fasírtokat formázunk, amiket megforgatunk némi zsemlemorzsában. Végül forró olajban aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel és tartármártással tálalva nagyon finom és laktató fogás.

A fenti mennyiségből 4 nagyon bőséges adag lett. Egy adag így 31,7 gramm szénhidrátot tartalmaz. Kiegészítve a rizzsel és a tartármártással kb. belefér az 50g-os ebéd kategóriába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly