2010. december 26., vasárnap

Karácsony 2010




Nos az úgy volt, hogy eltelt a három év, tehát elvileg mind a kettőnk családja hozzánk jött volna egy-egy ebédre karácsony valamelyik napján. Aztán mégsem így alakult: szenteste – az eredeti terveknek megfelelően - kettecskén (Jade cicával kiegészülve hármasban) múlattuk az időt. Délelőtt karácsonyfát faragtunk és díszítettünk. Aztán szokáshoz híven aszalt szilvás főétel készült, ezúttal aszalt szilvával rakott csirkemell formájában (meg desszertnek Fehércsokoládés panna cotta, rágcsálni füstölt sajtos négyszögek, aszaltszilvás mákos szelet, illetve a már korábban elkészített linzer). Mivel az ajándékozás kicsit előbbre csúszott, hát estére már csak az ajándékok át nem adott része kerülhetett a fa alá. Az egész nap a kényelem és a pihenés jegyében telt, nem siettünk semmivel. Aztán estebéd után végülis rá is vetetettem maga a karácsonyi ajándékba kapott tárasjátékokra és kellemes játszós estét tartottunk KáeMmel...mondjuk főleg neki volt kellemes, hiszen ő nyert mind a két játékban (Hotel és Az élet játéka).

Aztán a programok másként alakultak a vendégül hívottaknál, így végülis sem karácsony első, sem második napjára nem lett nagy vendégeskedés. Pedig nagyon korrekt kis menüt sikerült összeállítni szerintem...na de majd máskor. Végülis szombat délután Anyósomat elhozták a nászasszonyáék, miután kiélvezték Sógornőm és férje friss lakásában a karácsony első felét. Nem maradt sokáig, mert ma reggeli után haza is indult. De vele is teszteltük a társasjátékokat tegnap este:) S éhen halni sem hagytunk, bár ebédünk – némi számítógép szereléssel egybekötött vendégeskedés okán – elég későre csúszott. Anyósom kérésére a fagyasztóból került elő némi hús leves, második fogásnak pedig az eredeti tervek szerint fokhagymás libamáj sült, friss meleg rozsos naannal és lilahagymával. Desszertet már nem kívántunk ezek után. Vacsorára pedig pizza készült, de nem voltunk igazán éhesek, nem is fogyott el, még a kis adag sem.

Ma a szent este készült csirkemell maradékát ettük. S részemről igyekszem a karácsonyra érkezett náthámat minél jobban kikúrálni.


Ajándékozási szempontból idén is nagyon bőkezű Jézuskám volt:) Kaptam egy nagyon szép karórát (mivel a korábbit ügyesen leejtettem a kőre és ettől a számlapról le is pattogtak a számok), a már emlegetett két társasjátékot és még mindennek a tetejére egy iPod Touch-ot:) Én idén sem voltam ilyen kreatív. KáeM egy időjárás állomást kapott, övet, nyakkendőt...na meg a piros masnit;)


Cica idén kihagyta a fáramászást, sőt nem is borította fel, viszont többször beült alá. Erről sajnos nincsen fotó, és arról sem, hogy micsoda gyermeki csodálattal tudja nézni a fát az asztalon ülve, de arról viszont van, hogy hogyan csináltunk szamarat belőle;)

2 megjegyzés:

  1. @Bianka :) Pedig a fa alatt nem is tudtam megmutatni, amikor ajándéknak képzelte magát...és még élőben nem is találkoztál vele;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly