2010. december 26., vasárnap

Aszalt szilvával rakott csirkemell


Az ötlet Kifőztük Karácsonyi száma adta, de végülis a kivitelezés saját kútfőből valósult meg. Nagyon finom lett, bár melegen szeletelve a design nem volt éppen tökéletes (lásd második kép), hidegen ez már jelentősen szebb.



Aszalt szilvával rakott csirkemell 
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé (CH 3,0g)
40 dkg szeletelt bacon (CH 0,0g)
15 dkg füstölt sajt (CH 3,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
4 ek tejföl (CH 1,7g)
5 dkg liszt (CH 38,2g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
só, bors, fahéj, pirospaprika (CH 0,0g)
25 dkg aszalt szilva (CH 118,5g)
A húst apró kockára vágjuk, fűszerezzük és félre tesszük. A tojást összekeverjük a reszelt sajttal, tejföllel, tejszínnel és a liszttel. Beleforgajuk a húskockákat. A püspökkenyér formát kibéleljük a szalonna szeletekkel, úgy hogy túllógjon. Ezután a hús felét elterítjük a formában, raáhalmozzuk az aszalt szilvát, majd jön a hús másik fele, végül pedig betakarjuk a bacon szeletekkel. 180 fokos sütőben a szalonna pirulásáig sütöttem (45-50 perc volt kb.). Ezután kifordítottam a formából (ez sajnos nem ment zökkenőmentesen) és szeleteltem (ez sem:P).


12 szelet lett a fenti adagból (CH 168,6 g), így egy szelet 14,1 gramm szénhidrátot tartalmaz. Egy adag két szelet kiegészítve két jó evőkanálnyi párolt basmati rizzsel (kb. 20 g szénhidrát)  48,2 g szénhidrát, ami pont megfelel egy 50g-os ebédnek. 

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly