2010. december 11., szombat

Zebra szelet


Ma is munkanapra ébredtünk, bár nem olyanra, mint általában. A csapatomnak filmklub és karácsonyi koccintás volt a napi program. Erre sem mehettem üres kézzel.
Zebra sütemény készült édes verziónak napközbenre, s friss meleg Juhtúrós-tökmagos és túrós pogácsa reggelire....mivel a többsége elfogyott, úgy gondolom jól sikerült.



Zebra szelet
Hozzávalók:
1 csomag albert keksz (CH 152,5g)
1 csomag csokoládés pudingpor (CH 33,7g)
3 dl tej (CH 13,8g)
1 ek kakaópor (CH 2,1g)
1 ek instant kávépor (CH 0,8g)
10 dkg vaj (CH 0,5g)
10 dkg porcukor (CH 99,9g)
5 dkg kókuszreszelék (CH 3,2g)
A vaj, a porcukor és a keksz kivételével a többi hozzávalóból pudingot főzünk. Amíg langyosra hűl, addig a vajat a porcukorral habosra keverjük. Majd a langyos pudingot hozzáadva tovább habosítjuk. Ezután minden keksznek megkenjük az egyik felét és szépen egymásután tapasztjuk őket, hogy kígyóformát kapjunk. A külsejét megkenjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk és egy napra hűtőben pihentetjük. Végül ferdén szeletelve tálaljuk.

Nem lesz masszívan édes a végeredmény, de szerintem nagyon finom. Összességében (CH 306,5g) 17 szelet lett ebből az adagból, így egy szelet kb. 18 g CH-t tartalmaz.

U.i.: A blogot olvasó kollegáknak, vasárnap kialszom főgonoszi hozzáállásomat és hétfőn kapnak szaloncukrot:D

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly