2010. december 27., hétfő

Zöldborsó főzelék – kiszámolva

Pontos mértékekkel kiszámolva:) Furcsa, hogy az ilyen egyszerű – és egyébként nagyszerű – fogásokat is újra kell értelmezni, a diétának köszönhetően.



Zöldborsó főzelék
Hozzávalók:
22 dkg mirelit zöldborsó (Iglo) (CH 33g)
víz (CH 0,0g)
3 dkg keményítő (CH 24,9g)
1 tk olaj (CH 0,0g)
1 kk pirospaprika (CH 0,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
só (CH 0,0g)

A zöldborsót egy lábosba töltjük, majd annyi vizet öntönk rá, amennyi éppen ellepi. Kevés sót adunk hozzá, majd puhára főzzük. (Igló zsenge borsónál ez csak pár perc) A paprikát kicsit megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a tejjel simára kevert keményítőhöz. Némi lével felmelgítjük a habarást, majd besűrítjük vele a főzeléket.

A fenti mennyiség két méretes adag lett. Egy adag 31,3 gramm szénhidrátot tartalmaz, amihez mi megettünk egy-egy kisebb kiflit, így – ha normál méretű kifli CH tartalmával számolok – némileg túlléptem az ebéd keretet: 56,3 g (két szelet graham kenyérrel tökéletes lett volna, de hát néha kell egy kis bűnözés;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly