2010. december 29., szerda

Bailey’s krémes torta


Sógornőmmel egyeztettük az estebédet, s felajánlottam, hogy akkor szívesen viszem a desszertet hozzá. Az alábbi tortával készültem. Nem lett rossz, de tökéletesen azért nem voltam elégedett. Kicsit száraz volt a piskóta rész, szóval még van mit fejleszteni rajta:)



Bailey’s krémes torta
Hozzávalók:
Piskóta:
2 tojás (CH 1,2g)
3 dkg cukor (CH 30g)
5 dkg liszt (CH 38,2g)
5 dkg keményítő (CH 41,6g)
fél csomag sütőpor (CH 0,0g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
2 ek víz (CH 0,0g)

Krém:
1 dl Bailey’s (CH 25g)
1 dl tej (CH 4,6g)
4 dkg porcukor (CH 40g)
2 dkg vaníliás pudingpor (CH 1,7g)
1 kis tasak zselatin (CH 0,0g)
2 dl Hulala tejszín (CH 26g)

A piskótához a tojások fehérjét habosra keverjük apránként hozzáadva a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját és a vizet is. Ezután alacsonyabb fokozaton kis adagokban a liszttel és keményítővel elkvert sütőpor, végül pedig a kakaópor. A masszát zsírozott lisztezett tortaformába simítjuk (17 cm-es kicsi forma). Majd 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Ezután kifordítjuk a formából, kettévágjuk és rácson hagyjuk kíhűlni.

A krémhez a tejszín kivételével a hozzávalókat lassú tűzön kevergetve krémesre fözzük. Majd hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos, akkor hozzáadjuk az előzetesen kemény habbá vert tejszínhez. A krém felét a két torta darab közé töltjük, a másik felét pedig kivülről halmozzuk rá, úgy, hogy az oldalára is jusson. Csokireszelékkel dekorálva tálaljuk.

8 szeletes (210,4g) tortát kapunk ebből a mennyiségből, így egy szelet: 26,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly