2010. december 9., csütörtök

Medvesajtos rizses hús


A hűtő tartalmának kiürítése érdekében akartam vacsorát alkotni. Nem is lett rossz, bár legközelebb egészen biztosan csirkemellből fogom készíteni, meg így annak ellenére, hogy egy teljes órát főtt a hús, nem lett puha...a barna rizs pedig...hát érdekes....ezt megfőzve is rágni kell:D



Medvesajtos rizses hús
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús kockára vágva (karaj darabok) (CH 1,2 g)
7 db medvesajt (a nagyobb fajta)(CH 7g)
1 közepes fej hagyma (CH 4,2 g)
fél dl fehér bor (CH 1,5 g)
2 dl tej (CH 10,6g)
só, fehér bors, majoranna, szerecsendió
A hagymát apró kockára vágtam és kevés olívaolajon megpároltam. Rádobtam a fűszereket és a húst és fehéredésig pároltam. Ezután hozzáadtam a fehér bort, a sajtot, majd a tejet is és addig főztem, amíg minden össze nem főtt. (A megkóstolt hús puha volt...a többi sajnos – mint később- kiderült nem annyira.) Külön megpárolt barnarizzsel kevertem összes és így tálaltam.

Párolt barna rizs
Hozzávalók:
13 dkg rizs (nekem ennyi fér a számunkra négy adagra méretezett kis bögrébe) (CH 106 g)
kevés olívaolaj
2,5 szeres mennyiségű víz
A rizst sóztam és olívaolajon megpirítottam. Felöntöttem a vízzel és letakarva alacsony fokozaton pároltam. Nálam egy átlagos rizs 20 perc alatt készül el, ugyanezzel a technikával (kevesebb vízzel természetesen), ugyanebben a láboskában, ennek 35-40 perc is kellett.

A teljes adag 130,5 g CH-t tartalmaz. Ezt én négy adagra osztottam, tehát egy adag: 32,63 g szénhidrátot tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly