Idén majdnem bejglit csináltam, de aztán mégsem. Talán majd jövőre. Mindenesetre nagyon finom lett az alábbi sütemény. Az alaptészta anyukám világbajonok zserbó tésztája.
Hozzávalók a tésztához:
44 dkg liszt (CH 335,7g)
20 dkg margarin (CH 0,8g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő (1 dl langyos tej, 1 tk cukor) (CH 15,0g)
A mákos krémhez:
30 dkg finomra darált mák (CH 71,7g)
20 dkg porcukor (CH 200g)
1 dl tej (CH 5,3g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)
30 dkg aszalt szilva (CH 142,2g)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd három cipót formázunk belőle és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Belefektetjük az első adag tésztát a margarinozott tepsibe, megkenjük a mákos krémmel, megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával, majd erre megint egy réteg tészta jön, utána megint a mákos krém és az aszalt szilva, tetejére végül tészta kerül. Nagyon fontos, hogy a tepsiben még sütés előtt elkezdjen kelni, csak utána szabad sütni. Ezután 180 fokon szinesedésig sütjük.
Összesen (CH 771,3g) 42 szelet lett belőle, a széleket nem számítva, így egy szelet kb. 18,4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.