2010. december 26., vasárnap

Mákos aszalt szilvás szelet


Idén majdnem bejglit csináltam, de aztán mégsem. Talán majd jövőre. Mindenesetre nagyon finom lett az alábbi sütemény. Az alaptészta anyukám világbajonok zserbó tésztája.



Mákos aszalt szilvás szelet 
Hozzávalók a tésztához:
44 dkg liszt (CH 335,7g)
20 dkg margarin (CH 0,8g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő (1 dl langyos tej, 1 tk cukor) (CH 15,0g)

A mákos krémhez:
30 dkg finomra darált mák (CH 71,7g)
20 dkg porcukor (CH 200g)
1 dl tej (CH 5,3g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)

30 dkg aszalt szilva (CH 142,2g)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd három cipót formázunk belőle és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Belefektetjük az első adag tésztát a margarinozott tepsibe, megkenjük a mákos krémmel, megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával, majd erre megint egy réteg tészta jön, utána megint a mákos krém és az aszalt szilva, tetejére végül tészta kerül. Nagyon fontos, hogy a tepsiben még sütés előtt elkezdjen kelni, csak utána szabad sütni. Ezután 180 fokon szinesedésig sütjük.

Összesen (CH 771,3g) 42 szelet lett belőle, a széleket nem számítva, így egy szelet kb. 18,4 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly