2009. június 28., vasárnap

Parmezános rúd

Stahl magazinból származó recept, hogy legyen valami sós rágcsálnivaló a filmnézés közbenre (még mindig Star trek-Voyager sorozat).

Parmezános rúd

20 dkg liszt, 5 dkg parmezán, fehér bors, 10 dkg hideg vaj, 1 tojás, 4 ek hideg víz, szezámmag

A lisztet, a parmezánt és a vaj késes robotgépbe tettem és összemorzsoltam. Ezután a borssal, a tojás sárgájával és a vízzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam. Fél órára hűtőbe tettem. Ezután rudakra vágtam. Zsírozott tepsire tettem őket, majd a felvert tojásfehérjével megkentem és szezámmaggal megszórtam. 200 fokon 12 perc alatt készre sültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly