Lehet, hogy ezek az utolsó pillanatok az eperszezonból:( Már most sír a szívem, pedig a következő gyümölcsöket is nagyon szeretem, de az eper…hát arra nincsenek is szavak, hogy milyen szálak kapcsolnak össze:) Nem készítettem még fagyit, nem is nagyon vagyunk odaérte, de hát egyszer mindent ki kell próbálni.
Elkészítés: Az epret megmosom, majd botmixerrel a cukor hozzáadásával pürésítem, hozzáadom a joghurtot, a tejszínt, majd az egészet alaposan összekeverem. Három zacskót egymásba húzok, ebbe öntöm a masszát, száját bekötöm és a fagyasztóba teszem, félóránként (kb. 5-6-szor) alaposan átgyúrom, hogy ne legyenek benne jégszilánkok. Gombócozva kínálom.
S hogy miért konyhai kudarc, hát ezért:
Éppen harmadszor gyúrtam volna át a zacskót és mondtam KáeMnek, hogy ezt miért kell tenni, amikor a zacskók száján a kötés megadta magát (naná, hogy KáeM rögtön fénykészgépre kapott). Baromi hideg volt már és nagyon sajnáltam, de azért egy kis tálkányi maradt a zacskóban, amit meg tudtam menteni, így legalább megtudtuk kóstolni.
A görények nem szeretik az eperfagyit?:DDDDD
VálaszTörlésNálunk ilyen baleseteknél Jarjar besegít:)
Annyi nem maradt a kudarc után, hogy megkérdezzük:P De egyébként a parfét szertik:)
VálaszTörlésAz élet vidám percei ;)
VálaszTörlésHogy-hogy vége az eperszezonnak? errefelé júliusban is kapható/szedhető helyi eper.
Hát itt már nem nagyon kapható a zöldségesnél. Anyósoméknál is az utolsókat rúgja Erdbeerland elnevezésű szedd magad eperföld. Persze a kiskertekben még érik, sőt sokaknál csak most kezd. Anyuéknál tavaly még szeptemberben is ettem.:)
VálaszTörlés