A tegnapi nagy fagyasztó takarításkor az egyetlen hús, amit találtam két kisebb darab szűzérme volt. Tegnap estére nem olvadt ki annyira, hogy felhasználjam, így ma készült belőle vacsora.
Zöldséges szűzérme
Hozzávalók: 2 kisebb szűzérme (kb. 20 centi összesen), só, bors, mustár, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél zacskó mirelit vegyes zöldség,
A szűzérméket csíkokra vágtam, sós-borsos mustáros pácban megforgattam. Az apró kockára vágott hagymákat vajon megpirítottam, majd a húst hozzáadva megpároltam. Mikor a hús már puha, hozzáadtam a zöldségeket, majd mikor ezek is megpárolódtak, akkor a tejszínt. Átforraltam, majd forrón rizzsel tálaltam.
Az ötletadó receptet innen kölcsönöztem. Nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.