Csütörtökön, ismét tésztanapot tartottam. Ezúttal kipróbáltam Stahl híres receptjét. Nem a magazinban láttam először, de nem sokkal az újság megjelenése előtt találtam rá. Alább az én verzióm, mert naná, hogy változtattam rajta:D.
Majdnem Hajni makarónija
Hozzávalók:
50 deka spagetti tészta
5 gerezd ütős magyar fokhagyma (melóban is ezt ettük)
4 evőkanál olívaolaj
1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
1 tömlős karaván sajt + 1 ek parmezán
só és frissen őrölt bors
1 kk szárított oregano
két szelet sült hús apró kockára vágva (maradék, mert nem pazarolunk és mert KáeM szerint a hús semminek sem árthat:))
Elkezdem főzni a tésztát, amíg készül, elkészítem a mártást. A összezúzom a fokhagymát, aztán olívaolajon kevergetve megfonnyasztom. Majd levével együtt hozzáadom a konzerv paradicsomot, és utána belekeverem az oreganot, a krémsajtot, a parmezánt, meg a tejszínt. Megsózom, megborsozom, majd takaréklángon összefőzöm az egészet. Mikor már szétnyomható volt a paradicsom, hozzáadtam a kockázott húst Amíg a tészta kifő, addig a mártás összefő. Végül összekeverem a tésztát a mártással, és tetejére némi reszelt sajtot szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.