Rendet raktam a fagyasztóban, ennek eredménye az lett, hogy kiderült, nincs itthon hús, van viszont velős csont, és leveles tészta, előbbi egy adag levesnek, utóbbi egy kazalnyi:) Főztem egy levest, KáeM megette a velőt (bevallom, hogy én az „illatától” is rosszul vagyok). Egy adag leveles tésztából pedig készült két finomság is. KáeM szilvalekváros kiflit rendelt, én inkább valami sósra vágytam.
Szilvalekváros leveles kifli
A leveles tésztát vékonyra sodortam, háromszögekre vágtam, majd mindegyikre tettem egy kanál szilvalekvárt, szórtam rá kevés fahéjas cukrot, feltekertem, margarinnal kikent sütőlemezre fektettem, tojással lekentem és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. (A szilvalekvárral könnyű dolgom volt, mert egyik kollegám nagymamája főzte, igazi szatmári szilvából, nem az agyoncukrozott fajta, ezért adtam hozzá a fahéjas cukrot.)
Sok sajtos szalámis rétes
Ezt anyósom tavaly karácsonyi menüjéből merítettem. A leveles tésztát kisodortam, megkentem egy tömlős sajttal, csavartam rá némi borsot, ráfektettem a vékony szalámi szeleteket, megszórtam reszelt trappista sajttal, és ráfektettem három szelet cheddar lapka sajtot. Összetekertem, a margarinozott sütőlapra helyeztem, tojással megkentem, majd az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. Készen kevésbé fotogén, viszont annál finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.