Volt pár enyhén fonnyadt almám, amit egy gyors almás palacsintának használtam fel. Viszont úgy gondoltam, hogy soványka vacsora lenne, így készítettem egy kis levest is előzetesnek.
Füstölt sajtkrémleves
Hozzávalók: 1 méretes ek. vaj, 1 ek. liszt,
Elkészítés: A vajon megfuttattam a lisztet, felöntöttem a vízzel, fűszerezem, hozzáadom a sajtokat, majd állandó kevergetés mellett felforraltam. A tejet, a tejfölt és a tojássárgáját simára kevertem. Óvatosan a leveshez adtam, folyamatosan kevergetve, hogy ne csapódjon ki. Ezután kénytelen voltam átszűrni, mert a füstölt sajt barna kérge nem olvadt el, viszont nekem az most nem tetszett a levesben, így viszont a zöldfűszereket is buktam:( Sebaj az ízek benne maradtak. Leves gyönggyel eszegettük.
Holnapra pedig bepácoltuk a húst Merlin kosarához, amit ezúttal petrezselymes újkrumplival és kovászos uborkával (anyukámnak köszönhetően) fogunk enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.