2009. június 27., szombat

Tejcsokoládés málnatorta

Ezen a hétvégén is egy málnás édesség mellett döntöttem. A receptet Dolce Vita oldalán találtam, de picit módosítottam rajta, mégpedig azért, mert nem annyira jönnek be nálunk a kekszmorzsa alapú torták. Hát készítettem egy „piskóta” alapot. Illetve mennyiségileg is csökkentettem.



Tejcsokoládés málnatorta

Az alap: 7 dkg porcukor, 3,5 dkg liszt, 3 dkg keményítő, 1 nagy ek buborékos ásványvíz, 2 tojás, 1 kk sütőpor

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. Zsírozott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Ezután kivesszük a tortaformából, és hagyjuk kihűlni. Közben kimossuk a formát, és elkészítjük a krémet:

A krémhez: 25 dkg mascapone, 3 ek cukor, 5 dkg tejcsokoládé, 1 tálca málna

A csokoládét gőz felett megolvasztom, közben a mascarponét elkeverem a cukorral. Hozzáforgatom az olvasztott csokoládét is. A piskóta alapot vissza teszem a kapcsos formában. Tetejét kirakom a málnaszemekkel (hagyok meg díszítésnek is), majd rásimítom a krémet. Másnapig hűtőbe teszem. Ekkor leválasztom a karikát, a torta tetejét málnaszemekkel díszítem.

A „piskóta” nem lett a legjobb, de a krém maga a tökély…a tömör bűnbeesés. Biztos, hogy nem utoljára készítettem.

2 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a málnát, de a csokit szívesen kikanalaznám a málna körül...
    :D

    VálaszTörlés
  2. Szia! A csokikrém málna nélkül is mennyei...meg tudlak érteni:DDDD

    VálaszTörlés

Printfriendly