2009. június 12., péntek

Kifli

Ma négy körül érkeztünk haza a munkából – szeretem a pénteki rövidített napot – attól kezdve fél7-ig a konyhában ténykedtem. Szépen folyamatosan sorban jönnek majd a beszámolók, és a receptek (eper fagyi, gyors padlizsánkrém, kovászos uborka, mogyorós tallér). De most elsőként a mai vacsora, ami egy gyors kifli volt.


Kifli

Hozzávalók: 25 dkg kenyérliszt, 0,5 dl tej, 2 kanál tejföl, 2 kanál olaj, 1 teáskanál só, 1/3 friss élesztő

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam és duplájára kelesztettem. Ezután a lisztezett deszkán kinyújtottam, 8 felé vágtam, majd kivülről befelé feltekertem. Zsírozott tepsibe sorakoztattam őket, felvert tojással megkentem és hideg sütőbe tettem. 200 fokon 25 perc alatt készre sült.

2 megjegyzés:

Printfriendly