2009. június 14., vasárnap

Joghurtos eperfagyi – avagy konyhai kudarcok 1.

Lehet, hogy ezek az utolsó pillanatok az eperszezonból:( Már most sír a szívem, pedig a következő gyümölcsöket is nagyon szeretem, de az eper…hát arra nincsenek is szavak, hogy milyen szálak kapcsolnak össze:) Nem készítettem még fagyit, nem is nagyon vagyunk odaérte, de hát egyszer mindent ki kell próbálni.

0,5 kg eper, 1 kis pohár édes aktiva joghurt (véletlenül lett ilyen), 2 dl tejszín, 2 ek cukor

Elkészítés: Az epret megmosom, majd botmixerrel a cukor hozzáadásával pürésítem, hozzáadom a joghurtot, a tejszínt, majd az egészet alaposan összekeverem. Három zacskót egymásba húzok, ebbe öntöm a masszát, száját bekötöm és a fagyasztóba teszem, félóránként (kb. 5-6-szor) alaposan átgyúrom, hogy ne legyenek benne jégszilánkok. Gombócozva kínálom.

S hogy miért konyhai kudarc, hát ezért:

Éppen harmadszor gyúrtam volna át a zacskót és mondtam KáeMnek, hogy ezt miért kell tenni, amikor a zacskók száján a kötés megadta magát (naná, hogy KáeM rögtön fénykészgépre kapott). Baromi hideg volt már és nagyon sajnáltam, de azért egy kis tálkányi maradt a zacskóban, amit meg tudtam menteni, így legalább megtudtuk kóstolni.

4 megjegyzés:

  1. A görények nem szeretik az eperfagyit?:DDDDD
    Nálunk ilyen baleseteknél Jarjar besegít:)

    VálaszTörlés
  2. Annyi nem maradt a kudarc után, hogy megkérdezzük:P De egyébként a parfét szertik:)

    VálaszTörlés
  3. Az élet vidám percei ;)
    Hogy-hogy vége az eperszezonnak? errefelé júliusban is kapható/szedhető helyi eper.

    VálaszTörlés
  4. Hát itt már nem nagyon kapható a zöldségesnél. Anyósoméknál is az utolsókat rúgja Erdbeerland elnevezésű szedd magad eperföld. Persze a kiskertekben még érik, sőt sokaknál csak most kezd. Anyuéknál tavaly még szeptemberben is ettem.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly