2009. január 18., vasárnap

Tepsis lángos, avagy langalló

Tekinthetjük a magyar pizzának is:) Mutattam is már be hasonlót, most mégis újra hoztam, mert más volt az alap. Rá pedig nem húsos szalonna került, hanem vékonyra szelt sonka.


Langalló
Tészta: 10 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt, fél élesztő, 1 kis pohár natúr joghurt (activia), 2 nagy evő kanál főtt, áttört krumpli, só, tej annyi amennyivel homogén tésztát tudunk gyúrni
A fenti hozzávalókat jól összedolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta már nem ragad a kezünkhöz. Ezután lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Feltét: fokhagymás tejföl, szalonna/sonka darabok, hagyma szeletek, reszelt sajt
A tésztát egy kiolajozott tepsibe igazítjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd ráhalmozzuk a többi hozzávalót. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük amíg a sajt szépen megszínesedik, ezalatt az alja is megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly