2009. január 11., vasárnap

Szilvalekváros krémes kosárka


Mivel tegnapelőtt teljesen váratlanul megtaláltam a mini tortaformáimat, mindenképpen azzal akartam valamilyen desszertet alkotni. Ami végülis alakult, az a netes barangolásnak köszönhető, de nem egy konkrét receptet készítettem el, hanem emlékfoszlányokból állítottam össze a magamét.Szilvalekváros krémes kosárka
Hozzávalók a tortácskákhoz: 10 dkg darált keksz, 5 dkg olvasztott vaj, tej – ezekből homogén masszát gyúrunk, majd előmelegített sütőben 8 perc alatt összesütjük. Közben elkészítjük a krémet.
Krém hozzávalói: 1 kis pohár tejföl, vanília aroma, ízlés szerint porcukor – alaposan kikeverve.
Rákanalazzuk a tortácskákra, majd visszatesszük a sütőbe újabb 8 percre. Ezután kivesszük és megvárjuk míg kihűl, mert akkor könnyebb kivenni a formából. Végül mindegyiknek a tetejére kanalazunk egy kis lekvárt.

A lekvár egyébként az egyik kollegámtól van (nagyon klassz a munkahelyi csapat, nyáron mindenféle termelői zöldséget, gyümölcsöt hoznak, ősszel télen pedig a befőttek/dió/mák/méz mennek, a sokféle sütiről nem is beszélve) a nagymamája készítette, igazi szatmári nem agyon cukrozott szilvalekvár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly