2009. január 18., vasárnap

Tejfölös bableves

Előttem már több blogger is megénekelte, hogy nem múlhat el a tél (hideg idő) bableves nélkül. Nálam is eljött az ideje végre, egész pontosan szombaton. Gyorsított változatot csináltam, a kedvenc fajta konzerv babomból (Bonduelle Vörös bab – mert ez itt a reklám helye;))


Gyors tejfölös bableves
Egy közepes fej hagymát apró kockára vágunk. Két kisebb sárgarépát megtisztítunk és felkarikázunk. Majd a hagymát, a sárgarépát és egy kisebb zeller negyedét feltesszük főni. A vízbe teszünk egy babérlevelet, sót és egy füstölt hús ízű kockát is. Mikor a zöldségek megpuhultak akkor hozzájuk adjuk a konzerv babot, illetve a frissen csipkedett csipetkét. Amíg a csipetke megfő, pont össze is forrnak az ízek. Ezután fokhagymás pirospaprikás tejfölös rántással enyhén besűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly