2009. január 10., szombat

Márványsüti

Pudingocskának sok-sok szeretettel:)


Nem újdonság, régen is sütöttem a képen láthatót, de időről időre előkerül. Ismét nagynénis recept. Alapvetően a süteményeim nagy részét attól a nagynénémtől tanultam, akitől a nevem is kaptam – amit azért nem bánok, mert ugyan a családban előforduló a női nevek szépek, meg aranyosak, de talán a sajátomon kívül még kettő van, amit tetszene. Bár így is falra tudok mászni néha a nevem becézetlen változatától, főleg ha a kapcsolódó hangsúly is olyan:$ Na de térjünk vissza a receptre:

Márványsüti
Hozzávalók: 6 tojás, 1, 5 dl víz, 1, 5 dl olaj, 30 dkg kristálycukor, 37, 5 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vanília, citromlé
Elkészítés: A tojások sárgáját, a vizet, az olajat egy mély tálban kikeverjük a cukorral, addig, amíg el nem olvad a cukor. Majd hozzáadjuk a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport, a vaníliás cukrot és a citromlét. Ezután lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját. Dobálhatunk bele csokidarabokat, vagy egy részét megkakaózhatjuk. Zsírozott tepsiben sütjük, amíg elválik a tepsitől.
U.i.: Nincs spéci trükk, véletlenül lett szív alakú a közepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly