2009. január 25., vasárnap

Sáfrányos csontleves

Nem sokban különbözik a normál csontlevestől, de azért ötletnek jó lehet, meg egyébként is, annyira finom lett, hogy megérdemli a postot:)


Sáfrányos csontleves
Hozzávalók: 5 szelet karajnak a csontja, 1 kis fej hagyma, 1 egész szárított pirospaprika, 1 kis paradicsom, 6 egész színes bors, 3 szem szegfűbors, 1 csipet sáfrány, 1 ek. szárított petrezselyem, 1 csipet szárított chili pehely, só, 1 negyed zeller, 1 közepes sárgarépa, egy kisebb petrezselyem
Elkészítés: a csontot megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Mikor kezd habosodni, egy szűrő segítségével leszedjük a habot róla. Ezután hozzáadjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot, borsokat, a petrezselymet, a chili pelyhet és a sáfrányt, sózzuk és takarék lángon (gyöngyöző forrás) kb. 1 órát főzzük. Ezután pótoljuk a vizet és hozzáadjuk a zellert, sárgarépát és a petrezselymet. Addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután kóstoljuk és után ízesítjük. A leves átszűrjük, a benne főtt zöldégeket feldaraboljuk és tányérba tesszük. Levesbetéttel tálaljuk.


Én most csurgatott tésztával tálaltam, ami tulajdonképpen egy nokedliszerűség: tojás, só és liszt, nokedli szaggatón átcsurgatva. A leves betétet mindig külön főzöm ki és külön is tárólom, mert így a leves kevésbé romlékony.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly