2009. január 3., szombat

Gyömölcsös kehely


A tegnapi desszert ötletét egy az NLC-n keringő recept adta. Amit most kehelyben készítettem el. Korábban készült már málnás változatban is, akkor a krémbe is kevertem gyümölcsöt, most nem. Nagyon finom, így is úgy is.


Gyümölcsös kehely
Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl, 4 dl tejszín, ízlés szerint porcukor, vaníliás cukor, citrom héj, gyümölcs, babapiskóta
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük, amíg kissé keményebb masszát nem kapunk. Ezután egy edénybe lerakjuk rétegesen a tejfölös-tejszínes masszát, babapiskótát, és a gyümölcsöt, majd fél napra hűtőbe tesszük. Végül jól megesszük.

Vica: Most fél adagot készítettem, ebből 5 bőséges kehely lett. Bónusz kép a korábbi málnás verzióról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly