Fűszeres vajas krumpli
Hozzávalók: Félig főtt burgonya, kakukkfű, chili, só, szerecsendió, vaj
A krumplit egy tepsibe borítom majd megszórom a fűszerekkel és kicsit összerázom – ha nem teljesen főtt a krumpli, akkor nem törik össze a rázogatástól, nekem tegnap teljesen főtt volt, ezért kicsit összetört. Ezután pici vajdarabkákat dobálok rá és betolom az előmelegített sütőbe egy fél órára pirulni. Ezalatt pont elkészült a rántott csirkemell, amire panírozás előtt egy kis chilit is szórtam. Fűszeres tejfölmártással ettük, amit KáeM alkotott. (Tejföl és bele mindenféle fűszer, amihez éppen kedvünk van, de chili mindig:))
Azoknak, akik esetleg nem tudják hogyan kell panírozni, íme egy kép a Két balkezes kamaszlányok kézikönyve című alkotásból, amit én nem olyan régen láttam először...nagyon aranyos könyv:)
Ezt a könyvet legalább 20 éve kaptam meg úgy emlékszem... Anyukám ebből tanult meg kockás tortát sütni :) A "konyhaművészeti" részt sosem használtam belőle :) Na, ezért tanulok most blogokból főzni :)
VálaszTörlés