2010. május 1., szombat

Joghurtos citromtorta

Felvonulás helyett a bátyáméknál töltöttük a munka ünnepét, kis autószereléssel, kert rendezéssel megfűszerezett születésnapozással. Unokahugi elvégre három éves lett kedden. Epres tortát akartam, de anyu mondta, hogy tőle olyat rendelt, gondoltam nem kell két hasonló. Így esett a választásom erre. Nem bántam meg…mindenki nyalogatta az ujjait. Anyu egyébként nem kapott epret, így meggyes banános tortát hozott…a citromos fogyott jobban;) Bár biztos vagyok benne, hogy a másik sem fog megmaradni.



Joghurtos citromtorta (17 cm formához)
Hozzávalók: 2,5 dl Hulala tejszín, 2,5 dl joghurt (nálam most édes activia), 3 ek cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 1 nagy citrom, 1 csomag zselatin fix, babapiskóta
A citromnak lereszeltem a héját, majd kifacsartam a levét. Ezekhez hozzáadtam a joghurtot és a két féle cukrot, majd simára kevertem. A hűtőből kivett tejszín kemény habbá vertem, és óvatos mozdulatokkal összeforgattam a joghurtos krémmel, végül belekevertem a zselatin fixet is. A tortaformát kibéleltem folpackal, majd a krém felét belekentem, erre tettem egy sor babapiskótát, majd a másik fele krém jött, amibe nyomkodtam még egy sor babapiskótát. Egy éjszakára ment a hűtőbe. Másnap reggel kivettem, kifordítottam a formából, tetejét lime szeletekkel és citromfű levelekkel díszítettem.

Tényleg nagyon jól sikerült, frissítő és könnyed desszert. Az alsó sor piskóta mondjuk megpuhulhatott volna jobban is, de lehet, hogy csak kevés ideje volt. Ezen kívül csináltam még két adag sajtos rudat is. A sógornőm pedig gulyás levessel kényeztetett bennünket. Anyu pedig csinált, diós, mákos és meggyes-mákos kalácsot is a piros torta mellé:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly