2010. május 21., péntek

Kresley Colé: Halhatatlanok alkonyat után sorozat 1.- 3.



Naná megint vámpírok (meg egyéb halhatatlan/természetfeletti lények). Amennyire nehezen álltam rá a témában fellelhető könyvekre, annyira megtetszettek. Bár tekintettel arra hogy milyen sok könyvet lehet találni a témában arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nem csak én szeretem;) Ezek a könyvek is – finoman szólva - az erotikusabb változatokból valók. Érdekes az emberi természet, szexuálisan izgalmasnak találja a veszélyt…legalábbis ezekből a könyvekből ez jön le;) Mindenesetre a könyvekben meglehetősen sok a harcos jelenet, s ha lehet még az eddig olvasottaknál is több a halhatatlan/természetfeletti lény. Eleinte bevallom nem volt egyszerű követni, hogy ki-kivel van és ki kinek az ellensége. Aztán kitisztult, illetve megvilágosodott, hogy ebben a könyvben tényleg nem olyan egyszerű. Bevallom eddigi vámpíros (természetfeletti lényes) olvasmányai közül ez a kedvenc. Kellően fordulatos, izgalmas, erotikus;) Ezek a kötetek is úgy épülnek fel, mint a hasonló sorozat jellegű alkotások, vagyis minden kötetben egy másik páros (különböző fajokból…hogy fokozva legyenek a bonyodalmak) talál egymásra, de megjelennek a korábban megismert szereplők. Az elsőben egy vérfarkas és egy vámpír/valkűr (Vámpíréhség), a másodikban egy vámpír és egy valkűr (Vámpírszerető), a harmadikban egy vérfarkas és egy boszorkány (varázsló és tündérdruida gyermeke) (Vámpírharc). Ez utóbbi a legkedvesebb…eddig;) Bár a címadást itt már nem igazán értem, mert tényleg csak elvétve, említés szintjén jelennek meg vámpírok a kötetben.

Néhány idézet…lenne még bőven, de próbáltam visszafogni magam:

Miért nem jutottak el a vámpírok az evolúciónak arra a fokára, hogy fájdalommentesen hazudhassanak? A halandók bezzeg igen.

Stockholm-szindróma. Egész biztos. A túsz azonosul kegyetlen fogva tartójával? Kipipálva. Beleszeret? Kipipálva.
De, ha őszinte akar lenni magához, a valóságban vajon hány gyakorló túszejtő volt két méter magas, napbarnított bőrű, kisportolt testű szexisten? Akinek ráadásul megvan az a beteges kényszere, hogy ezt a tökéletes testet folyamatosan rátukmálja. És ráadásul gyönyörűnek tartja!
Arról meg aztán végképp nem beszélve, hogy mintha alig várná, hogy újra adhasson neki a csodálatos véréből.

Csak azt tudta, hogy ezt a szobát csupán az egyikük hagyhatja el élve. Most viszont már azt is, hogy maximum.

De arról nem volt szó, hogy Demestriu a végén teljesen átmegy Darth Vaderbe és még instrukciókat is ad, hogyan ölje meg rendesen.

Legyen Gordon Pokolkonyhája Ramsey a neve, de ez a torta igenis megéri a sütést.

És a kedvencem: „Wii-nővérek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly