Avagy ismét fúziós konyha, vagy valami olyasmi. Még mindig szeretjük az indiait, de bevallom, hogy ritkán készítem konkrét recept alapján, mégis általában az alábbiakhoz jutok. Ez lett a legkedvesebb változatunk.
Magyaros indiai csirke
Hozzávalók: 1 csirkemell, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár natúr joghurt, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 1 kk frissen őrölt bors, 1 tk csípős kalocsai paprika, 1 ek garam masala, 1 ek sűrített paradicsom, 1 ek keményítő, 2 ek tejföl, 1 kis fej hagyma
A csirkemellet kockára vágtam, majd bepácoltam. A páchoz felhasználtam a joghurtot a zúzott fokhagymát, a mozsárral megőrölt koriandert és a mustármagot, a frissen őrölt borsot a garam masalat és a pirospaprikát. A hagymát apró kockára vágtam és kevés olíva olajon megdinszteltem, majd rádobtam a húst a páccal együtt. Hozzáadtam a sűrített paradicsomot, sóztam és kicsit megpirítottam. Ezután felöntöttem vízzel és puhára főztem. Majd a keményítővel elkevert tejföllel besűrítettem.
Ezúttal füstölt sajttal töltött naannal tálaltam.
A naan 25 dkg kenyérlisztből, 2 ek joghurtból, 1 negyed kocka friss élesztőből, némi sóból és 1 dl langyos vízből készült. Ebből a mennyiségből 8 vékony naant sodortam, majd kettőt-kettőt összedolgoztam és füstölt sajttal töltöttem, így négy vastagabb példányt kaptunk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.