2010. május 13., csütörtök

Szeress és táncolj


Hát a tánc az közel áll a szívemhez. Így hát általában minden táncos film is. Ezzel sem volt ez másként.

Jessica (Amy Smart), az életunt tanárnő egy előadáson találkozik Jake-kel (Tom Malloy). Az előadást tartó férfival azonnal egymásra hangolódnak, mindketten úgy érzik, ez a fajta bizsergés hiányzott eddig az életükből, kapcsolataikból... Ám Jessica egy munkamániás pénzember (Billy Zane) menyasszonya, Jake-nek pedig tisztázatlan a viszonya volt szerelmével. Mégis, mikor Jessica Jake-et bízza meg esküvői táncának koreografálásával, oly fokon ragadja el őket a szenvedély, hogy óriási munkával végül a társastáncok világversenyére is beneveznek. A finisben próbatétel várja őket: feltűnik Jake volt párja, hogy visszaszerezze a férfit.



Romantikus, szerelmes, táncos…kell ennél több egy táncimádó csajnak? Hát nem igazán. A fenti leírás mondjuk kicsit sem fedi a valóságot. Illetve picit talán mégis. Egy iskolai előadáson találkoznak, a lány megkéri a fiút, hogy  - tekintettel közelgő esküvőjükre – tanítsa meg őt és párját táncolni. A lány párja azonban lényegében egyetlen táncórán sem vesz részt, a lány és a tánctanár között azonban kialakul valami. A fiú úgy érzi esélyük lehet egy táncversenyen is, így hát még többet edzenek és indulnak. Közben egy röpke pillanatra valóban feltűnik a fiú volt partnere és szerelme, hogy inkább vele táncoljon a fiú, de az kereken elutasítja, s a lány pedig szakít a párjával. A versenyen már szerelmes párként indulnak, s kerülnek a dobogó harmadik fokára.

Nagyon szép a történet abból a szempontból, hogy egy fogyatékkal élő is képes teljes életet élni, a fiú ugyanis siket. Bár az hogy a siketek igenis tudnak táncolni számomra már régen nem kérdés, mert egyik nagynéném és párja is siket, s ők is remekül táncolnak:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly