2010. május 15., szombat

Párterápia


Mert az itthon filmnézéshez nincs sem popcorn, sem sajtmártásos nacho, felkerekedtünk hát és elmentünk moziba (plakát és az alábbi szöveg innen).



Phil (Carell) és Claire Foster (Fey) értelmes, kedves emberek, van két gyermekük, meg egy kertvárosi házuk New Jerseyben. Fosterék hetente elmennek "randizni" - minden héten ugyanaznap, ugyanoda -, hogy ébren tartsák az ifjúkori lángolást. Beszélgetéseik a randin is hamar visszatérnek az otthoni témákhoz. A munka, a gyereknevelés kimeríti őket, így a randik ritkán vezetnek előjátékhoz - vagy bármiféle játékhoz -, főleg nem romantikához.
Mikor végignézik, ahogy legjobb barátaikat - egy másik kertvárosi házaspárt - felörli egy roppant hasonló élet, Phil és Claire aggódni kezd, mi vár rájuk: totális közöny és végül a válás.
Hogy kikapcsolja a randin a robotpilótát, és kicsit feldobja az életüket, Phil úgy dönt: ideje váltani. Elviszi Claire-t Manhattan legmenőbb éttermébe. De mivel nem foglaltak asztalt, kénytelenek beülni valaki más helyére. Mi bajuk lehet belőle? Phil és Claire mostantól a Tripplehorn házaspár.
Azonban az igazi Tripplehornék, mint kiderül, tolvajok, akik igen veszélyes emberektől loptak, és most két korrupt zsaru üldözi őket. Phil és Claire menekülni kényszerül, mielőtt a rizottót befejezhetnék, és hamar rájönnek: párterápiájuk szörnyen mulatságosan félrecsúszott. Egy sor veszélyes kalandon kelnek át, hogy megmentsék életüket és a házasságukat.

Finoman szólva nem bántuk meg. Könnyesre röhögtem magam és nem csak azért, mert a nátha miatt amúgy is könnyezem:D Úgy látszik, hogy műtét után mindig valami hasfájdítóan vicces filmet sikerül kiválasztani (korábbi – szintén laparoszkópiás – műtétem után a Férj és férjet néztük). Az egész mozisort megrázó poénok mellett azért tényleg nagy igazságok vannak a filmben. Remekül bemutatja azt is, hogy egy – boldog – házasságért bizony „dolgozni”/tenni is kell. ;) Szóval jó szívvel tudom ajánlani minden házasságban élőnek…biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz olyan jelenet, amiben magára ismer:)



A film jelmez költségvetése ugyan valóban nem lehetett túl nagy, de azért a képeken láthatónál többféle ruhát viseltek;) Mondjuk meg is értem, hogy valamin spórolni kellett, hiszen „ripityára törnek” benne egy csoda szép audi r8 gt-t. (A fenti képet itt találtam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly