2012. szeptember 26., szerda

Sonkás-sajtos tészta

Második fogás is kellett, nem akartam túl bonyolítani, bár voltak arra is tervek, mármint a bonyolult verzióra. Nem lett rossz, bár kiemelkedően lenyűgöző sem. Maradunk az egyéb kedves tésztaételeknél. 


Sonkás-sajtos tészta
Hozzávalók:
15 dkg spagetti tészta (Barilla tk)
15 dkg sonka 
1 közepes fej hagyma (8 dkg)
1 ek vaj
20 dkg tejföl
10 dkg ementáli sajt
só, bors, oregano
1 merőkanálnyi a tészta főzővizéből
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a szintén apróra vágott sonkát. Mikor kicsit megpirul ezt is, hozzáadjuk a sajtot (reszelve, vagy kockázva), a fűszereket és egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Összeforgatjuk, majd a tejfölt is hozzáöntjük…kiforraljuk és a tésztával összeforgatva reszelt sajttal megkoronázva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez is biztos nagyon finom, és egy változat, lehetőség a variálásra... mégis, mindig sírva fakadok, ha a legtutibb olasz kedvencem, a Carbonara helyett ilyet látok! :(

    Egyrészt, mert a sok hagymától nem árt megszabadítani az ízlelőbimbóinkat, másrészt, az átlag konyhában magyarok kifejezetten unalmasan fűszereznek! :(

    Tehát elő a szerecsendiót, vajat, tejszínt és ici-pici keményítőt!

    HAJRÁ VICA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet:) Alapvetően kicsit sem akart carbonara lenni, ez tényleg egy magyaros sonkás tészta, pont aminek látszik;)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly