2012. szeptember 26., szerda

Cukkinikrémleves

Levesmánia…gondolom köszönhető az ősznek (ami néha van, néha nincs), meg a takonykornak, meg hogy így könnyű Zsebinek vacsorát alkotni:) Szóval frankó kis fokhagymás leveske készült. Nagyon jó lett. Az alábbi adagból lett két kis adag krémleves, meg egy adag főzelék (210 gramm - darált kiflivel dúsítva) Zsebinek. Mindenkinek tetszett:)


Cukkinikrémleves
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (35 dkg)
1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg karaván tubusos sajt
A cukkinit megtisztítjuk és felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, majd egy evőkanálnyi vajon megpirongatjuk. Rádobjuk a cukkinit, fűszerezzük és tovább forgatjuk. Felöntjük a húslevessel és addig főzzük, amíg meg nem puhul, ekkor a krémsajtot hozzáadva botmixerrel krémesre dolgozzuk. /Én első körben lé nélkül dolgoztam és csak a mi részünket hígítottam vissza, Zsebié sűrűbb maradt/ Mi pirított fűszeres kenyérkockával ettük. (Ennek a megtalálása volt a végső áttörés a krémleves vs. Vica csatában:) - Lassan ráveszem magam és itthon is megpróbálom előállítani)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly