Második fogás is kellett, nem akartam túl bonyolítani, bár voltak arra is tervek, mármint a bonyolult verzióra. Nem lett rossz, bár kiemelkedően lenyűgöző sem. Maradunk az egyéb kedves tésztaételeknél.
Sonkás-sajtos tészta
Hozzávalók:
15 dkg spagetti tészta (Barilla tk)
15 dkg sonka
1 közepes fej hagyma (8 dkg)
1 ek vaj
20 dkg tejföl
10 dkg ementáli sajt
só, bors, oregano
1 merőkanálnyi a tészta főzővizéből
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a szintén apróra vágott sonkát. Mikor kicsit megpirul ezt is, hozzáadjuk a sajtot (reszelve, vagy kockázva), a fűszereket és egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Összeforgatjuk, majd a tejfölt is hozzáöntjük…kiforraljuk és a tésztával összeforgatva reszelt sajttal megkoronázva tálaljuk.
Ez is biztos nagyon finom, és egy változat, lehetőség a variálásra... mégis, mindig sírva fakadok, ha a legtutibb olasz kedvencem, a Carbonara helyett ilyet látok! :(
VálaszTörlésEgyrészt, mert a sok hagymától nem árt megszabadítani az ízlelőbimbóinkat, másrészt, az átlag konyhában magyarok kifejezetten unalmasan fűszereznek! :(
Tehát elő a szerecsendiót, vajat, tejszínt és ici-pici keményítőt!
HAJRÁ VICA
Köszönöm a tippet:) Alapvetően kicsit sem akart carbonara lenni, ez tényleg egy magyaros sonkás tészta, pont aminek látszik;)
Törlés